VIES-check

1. Upload 2. Pre-check 3. Betaal 4. Resultaat

Analyseer nu in 4 stappen je de btw-nummers van je relaties. De Europese nummers controleren we via de VIES-check van de Europese Commissie op geldigheid. Wat is een ongeldig btw-nummer vraag je? Dit is wat de Europese Commissie daarover zegt:

Een ongeldige respons houdt in dat er in de betrokken nationale database geen informatie kon worden gevonden over het betrokken btw-nummer, omdat:

  1. het btw-nummer niet bestaat
  2. het btw-nummer niet geldig is voor transacties tussen verschillende EU-landen
  3. de registratie nog niet volledig is (in sommige EU-landen is een aparte inschrijving nodig voor transacties tussen verschillende EU-landen)

Wijzigingen worden niet altijd meteen in de nationale databank ingevoerd en daardoor ook niet onmiddellijk met VIES gevonden. In dringende gevallen kunt u contact opnemen met de belastingdienst in eigen land.

Voor een aantal overige landen van buiten de EU controleren we (als aanvullende service) of het format de juiste opbouw heeft. Let op: deze controle is - in tegenstelling tot de controle van btw-nummers uit de EU-landen - vooralsnog indicatief.

Na het uploaden van je data, geven we je een eerste inschatting van wat je als resultaat kunt verwachten. De VIES-check is gratis, maar voor de betaalde controles hebben we deze stap ingebouwd, zodat je weet waarvoor je gaat betalen. In de stap '3. Betaal' krijg je van ons (voor deze controle) 100% korting. Na deze stap kun je met de uitkomsten aan de slag.

Aan de slag: inloggen, registreren (PLUS) of doorgaan zonder registratie (SLIM)


Je bent zo te zien nog niet ingelogd. Als je dat wil kun je hieronder je e-mail adres en wachtwoord invullen om alsnog in te loggen. Registratie is niet nodig om onze diensten te kunnnen gebruiken.

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Heb je nog geen account? Je kunt zonder registratie je btw-nummers analyseren. Ook kun je een account aanmaken zodat je later je resultaten weer in kunt zien.

  • Voor een snelle eenmalige data-analyse, zonder gedoe
  • Je krijgt alleen de resultaten te zien die we binnen een paar minuten kunnen opleveren (niet geschikt voor grote aantallen btw-nummers)

  • Voor terugkerende data-analyses, waarin je trends wilt ontdekken
  • We sturen je een e-mailtje als je resultaten beschikbaar zijn (vooral handig bij grote aantallen btw-nummers)

Om jouw data netjes te kunnen verwerken, vragen we je akkoord te gaan met onze Algemene voorwaarden en onze Cookies.

Vorige

Welkom bij
WijControlerenJedata.nl

Voordat je verder gaat, vragen we je akkoord te gaan met onze Algemene voorwaarden en onze Cookies.

Ik ga niet akkoord Ik ga akkoord

Controleren javascript ondersteuning

Voor een optimale gebruikerservaring, maakt deze website intensief gebruik van javascript.

Als deze tekst niet snel wordt vervangen, ondersteunt uw browser GEEN javascript. Schakel javascript in uw browser in of gebruik een andere browser.